Blog

STK’lar için Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi tamamlandı!

8 Eylül Perşembe günü STK’lara yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin üçüncüsünü su ekosistemleri kampanyaları özelinde gerçekleştirdik. 

Farklı şehirlerden, yerel ve ulusal farklı sivil toplum örgütlerinden katılımcılarla bir araya geldiğimiz bu çevrimiçi eğitimimizde savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili bilgiler aktarıp etkili dijital imza kampanyalarının nasıl olabileceğini konuştuk. Change.org’ta açılmış olan Dere, Göl, Sulak Alan, Deniz ekosistemlerindeki farklı konulara dair başlatılan imza kampanyaları üzerinden değerlendirmelerde bulunduk, su ekosistemlerinin tahribine karşı sürdürülen mücadelede imza kampanyalarının katkısını ele aldık. Ayrıca etkili kampanya deneyim paylaşımı için Saros Gönüllüleri sözcüsü Mürşide Çoban aramızdaydı ve Saros’taki mücadele ve imza kampanyası deneyimini bizlerle paylaştı. Eğitim videosunu buradan izleyebilirsiniz. 

Çevre mücadelesinde önemli alanlardan su ekosistemlerinden biri olan sulak alanlarla ilgili başlatılmış imza kampanyalarından öne çıkanları  tek bir sayfada topladık, buraya tıklayarak ulaşabilirsin. 

Katılımcılarımız mücadelenin bir parçası olan imza kampanyalarını açmaya başladılar bile! Eğitimden sonra değişim için mücadelelerine güç katmak isteyen Marmara Ereğlisi Çevre Gönüllüsü Özgür Aksun “Marmara Denizi’nin incisi Marmara Ereğlisi Yok Olmasın” diyerek kampanaysını başlattı. Destek için buraya tıklayarak imzalayabilirsin. 

STK’lara yönelik hazırladığımız Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimlerimiz devam ediyor. Dördüncü  eğitimimiz “Gıda-Tarım” teması üzerine olacak. 17 ve 22 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek bu eğitimimiz için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Written by
tozcelik
September 28, 2022 6:22 am