Blog

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin ikincisi tamamlandı!

STK’lara yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin ikincisini, 23 ve 30 Haziran Perşembe 2022 tarihlerinde ‘Orman Kampanyaları’ temasında deneyim paylaşımı da olacak şekilde iki çevrimiçi oturum ile gerçekleştirdik. 

Muğla, Trabzon, Sinop, İzmir, Kastamonu, İstanbul, Eskişehir gibi farklı şehirlerden, 40 farklı yerel ve ulusal farklı sivil toplum örgütünden 43 katılımcı ile bir araya geldiğimiz bu çevrimiçi eğitimimizin ilk oturumunda savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili bilgiler aktarıp etkili dijital imza kampanyalarının nasıl olabileceğini konuştuk. Change.org Türkiye’de açılmış olan orman kampanyaları üzerinden değerlendirmelerde bulunduk, ormanlar için sürdürülen mücadelede imza kampanyalarının katkısını ele aldık. Ayrıca deneyim paylaşımı için İkizköy Akbelen Ormanı Savunucularından Necla Işık, Esra Işık, Deniz Gümüşel ve Kazım Yılmaz aramızdaydı ve İkizköy Direniyor Kampanyası deneyimini bizlerle paylaştı. İkizköy ve Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için kesilmesini durdurmak için verilen mücadeleye, siz de kampanyayı buradan imzalayarak destek olabilirsiniz. 

Eğitimin ikinci oturumunda ise; Orman Mühendisi Prof. Dr. Erdoğan Atmış orman ile ilgili sorunları, Bartın’da yapılması planlanan ve iptal ettirilen kömürlü termik santrali için uzun yıllardır verdiği mücadele süreçlerindeki deneyimini ve geçirdikleri aşamaları aktararak katılımcıların sorularını yanıtladı. Ayrıca katılımcıların başlattıkları kampanyaları ve başlatmak istedikleri kampanya fikirleri üzerine fikir paylaşımı yapıldı. Üzerine konuşulan kampanyalardan bazıları olan bu sene çıkabilecek yangınlardan endişelenen bir genç olarak Baran Örnek’in orman yangınlarına acil eylem planı açıklanmasını talep eden kampanyası ve orman yangınlarında zarar gören hayvanların tahliye planı kampanyasına sizler de imza vererek destek olabilirsiniz. 

 Eğitimin videosunun tamamını buradan izleyebilirsiniz. 

Katılımcılarımız, eğitimin ardından savunuculuk yaptıkları konuların bir parçası olan imza kampanyalarını da hızla açmaya başladılar. STK’lara yönelik hazırladığımız Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimlerimiz yıl içerisinde devam edecek.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
July 17, 2022 8:37 am