Blog

STK’lar için Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi tamamlandı!

21 Mayıs Cumartesi günü STK’lara yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin ilkini maden kampanyaları özelinde gerçekleştirdik. 

Farklı şehirlerden, yerel ve ulusal farklı sivil toplum örgütlerinden katılımcılarla bir araya geldiğimiz bu çevrimiçi eğitimimizde savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili bilgiler aktarıp etkili dijital imza kampanyalarının nasıl olabileceğini konuştuk. Change.org’ta açılmış olan maden alanındaki imza kampanyaları üzerinden değerlendirmelerde bulunduk, madenciliğe karşı sürdürülen mücadelede imza kampanyalarının katkısını ele aldık. Ayrıca etkili kampanya deneyim paylaşımı için TEMA Vakfı Çevre Politikaları Bölümü Bölüm Başkan Yrd. Hülya Çeşmeci aramızdaydı ve Kazdağları, Kirazlı deneyimini bizlerle paylaştı. Eğitim videosunu buradan izleyebilirsiniz. 

Çevre mücadelesinde önemli alanlardan biri olan maden alanında başlatılmış imza kampanyalarından öne çıkanları  tek bir sayfada topladık, buraya tıklayarak ulaşabilirsin. 

Katılımcılarımız mücadelenin bir parçası olan imza kampanyalarını açmaya başladılar bile! Eğitimden sonra değişim için mücadelelerine güç katmak isteyen İliç Doğa ve Çevre Platformu “Türkiye’nin 2. en büyük altın madeninin 3 katına çıkarılmasını istemiyoruz” diyerek ilk kampanyalarını başlattı. Destek için buraya tıklayarak imzalayabilirsin. 

Tekke Köyü Eğitim ve Kültür Derneği ise Yeşilırmak Havzası içinde kalan Amasya İli, Taşova İlçesi, Tekke Köyü’nde yapılması planlanan taş ocağına karşı bir kampanya başlattılar.  Köylerini ve doğayı korumak isteyen havza sakinlerine destek için buraya tıklayarak imzalayabilirsin.

STK’lara yönelik hazırladığımız Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimlerimiz devam ediyor. İkinci eğitimimiz “orman” teması üzerine olacak. 23 ve 30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek bu eğitimimiz için detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
June 27, 2022 9:38 am