Blog

Mayıs Ayı İklim Bülteni

Mayıs ayı bizim için yine dolu dolu ve güzel haberle geçti. 17 Mayıs’ta Dünya İklim Günü’nü platformumuzda başlatılan iklim kampanyalarını change.org/iklim adresinde bir araya getirerek; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı değişim talep eden ve bunun için bir adım atan gençleri gururla izleyerek; 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nü ise orman yangınlarında hayatını kaybeden yaban hayvanlarına dikkat çekerek kutladık. Her zaman dediğimiz gibi birlikte olduğumuz ve inandığımız sürece: “Değişim Mümkün”.

İklim kampanyanlarını buradan inceleyebilir ve destek olabilirsin.

Güzel Haber: Uludağ Üniversitesi Bisiklet Dostu Oluyor!

Bursa’da halihazırda kurulu olan paylaşımlı bisiklet uygulamasının, Uludağ Üniversite’sinde de geçerli olmasını, kampüse durak ve onarım noktaları konmasını talep eden öğrenci Bükra Aktürk’ün kampanyasından güzel haber geldi: Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bükra’ya kampüste belli noktalara paylaşımlı bisiklet durağı yapımına başlandığı müjdesini verdi. Uygulama, durakların yapımı bittikten ve bisikletler geldikten sonra üniversitede başlayacak.

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin İlki Gerçekleşti!

21 Mayıs Cumartesi günü çevre alanındaki sivil toplum örgütlerine yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin ilkini 31 kurumdan 35 katılımcıyla “madencilik” temasıyla gerçekleştirdik. Eğitim kapsamında etkili kampanya nasıl başlatılır, kampanya ve iletişim stratejisi nasıl belirlenir, karar verilecelere nasıl ulaşabiliriz gibi konulara değinildi. TEMA Vakfı Çevre Politikaları Bölümü’nden Hülya Çeşmeci ise etkili maden kampanyası nasıl yürütür sorusuna cevap olarak deneyim paylaşımında bulundu. Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimlerimiz farklı temalarla devam edecek. Takipte kalın!

“Kampanya Nasıl Başlatılır?” Videomuz Yayında

Eğer sen de #DeğişimMümkün diyor ve görmek istediğin değişimin bir parçası olup adım atmak istiyorsan sana güzel bir haberimiz var: Change.org’da  kampanya nasıl başlatılır videomuz yayında!

Başlık ve kampanya açıklaması nereye yazılır, görsel nereden yüklenir, kampanya detayları nasıl düzenlenir gibi aklına takılan tüm soruların cevabı işte bu videoda.

Tıkla, sen de değişimin bir parçası ol!

Kadıköy Çevre Festivali Bu Sene 3-5 Haziran’da!

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Kadıköy Çevre Festivali bu sene 3-5 Haziran tarihlerinde Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılacak. Festivalin bu yılki teması ise “İklim Krizi ile Mücadele”. Biz Change.org Türkiye İklim Ekibi olarak C9 No’lu stantta sizleri bekliyor olacağız. İklim İçin Kampanyacılık Atölyemiz ise 4 Haziran 15.00’da Yeşil Alan’da! Festival kapsamındaki etkinliklerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Change.org Türkiye İklim Ekibi

İklim krizi ile ilgili gelişmeleri ve kampanyaları Change.org İklim sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsin: Instagram   Twitter

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
June 27, 2022 4:33 am