Blog

Videographer arıyoruz!

Change.org Türkiye Şubesi 2012 yılından beri Türkiye’de imza kampanyalarının adresi ve 20 milyondan fazla kullanıcısı var. Her hafta kullanıcılarımız yüzlerce kampanya başlatıyor ve her iki günde bir kampanya başarıya ulaşıyor. Change.org, Türkiye’de kâr amacı gütmeyen bir B şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor ve tüm gelirini bireysel ve kurumsal desteklerden elde ediyor. Change.org Türkiye, kampanya başlatan kişilere, sürekli gelişen kampanya araçları sunuyor ve gerektiğinde iletişim ve strateji konusunda yardımcı oluyor.

Change.org, dünyanın sosyal hareketlere odaklı en büyük dijital kamu hizmeti. Her gün milyonlarca kişi Change.org vasıtasıyla hayatları ve toplumları için önemli konularda imza kampanyaları başlatıyor. Milyonlarca farklı insan da bunları imzalayıp destekleyerek değişime önayak olan güçlü hareketler oluşturuyor. 2007 yılında kurulan Change.org’un şu an Türkiye dahil 24 ülkede şubesi bulunuyor, 196 ülkede kullanılıyor.

Change.org Türkiye sosyal medya ekibi için hizmet alımı yapacak, bu hizmeti fatura karşılığı verecek, yetenekli ve tutkulu bir videographer arıyoruz. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyaların hikâyelerini, çekeceğin videolar aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaştıracak, değişim isteyen sıradan insanların sesi olacaksın. Change.org Türkiye Youtube kanalının geliştirilmesi için strateji hazırlayacak, uygulayacak ve Türkiye’de değişimin sesi olan bir Youtube kanalı oluşturmanın gururunu yaşayacaksın. Uzaktan/evden çalışacak, ama çekimlerin için sahaya da gideceksin ve bu süreçte Sosyal Medya Uzmanı ile birlikte çalışacaksın.

HİZMET TANIMI

  • Change.org Türkiye Youtube kanalının geliştirilmesi için strateji hazırlamak ve uygulamak; abone sayısını ve izlenme rakamlarını artıracak yöntemler belirlemek ve uygulamak.
  • Başlatılan kampanyalarla ilgili haftada en az 2 video hazırlamak ve paylaşmak.
  • Youtube trendlerini, kurgu tekniklerini, tarzlarını takip etmek ve ekibi bilgilendirmek.
  • Change.org’daki kampanyaları takip etmek ve kanala uygun video içerik çıkabilecek kampanyaları ya da konuları belirleyip ekibe iletmek.
  • Basın açıklaması, imza teslimi vb ekipçe belirlenecek etkinliklere gitmek ve konuyla ilgili video hazırlamak, yayınlamak.

ARANAN BECERİ VE KRİTERLER

  • Video içerikleri hazırlama ve Youtube kanal yönetimi konusunda deneyim sahibi olmak.
  • Video çekebilecek ekipmana (kamera, miktofon vb.) sahip olmak.
  • Profesyonel derecede Adobe Premiere ya da alternatif olabilecek bir video montaj programını kullanabilmek.
  • Hazırladığı videolar için etkili ve merak uyandırıcı, aynı zamanda videonun hikâyesini doğru ifade edebilen metinler hazırlayacak yeterliliğe sahip olmak.
  • Bağımsız ve kendi kendine organize olabilen bir çalışma şekline sahip olmak.
  • Change.org’a vereceği hizmet karşılığı fatura kesebiliyor olmak.

Hazırlayacağın videolarla Türkiye’de değişim isteyen binlerce kişinin sesi olmak istiyorsan, daha önce hazırladığın videolardan örnekler de görebileceğimiz özgeçmişini Sosyal Medya Uzmanı Turgay Özçelik’e tozcelik@change.org mail adresi üzerinden 01 Mart 2022 tarihine kadar ‘Videographer’ başlığı ile gönderebilirsin.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
February 17, 2022 3:10 am