Blog

İklim Bülteni – Ocak 2021

2021, iklim kriziyle mücadelede önemli adımların atıldığı bir yıl oldu: Dünya liderleri COP26’da bir araya gelerek Glasgow İklim Paktı’nı imzaladılar; Türkiye, Paris İklim Anlaşması’nı onayladı. Change.org Türkiye’de iklim alanında 191 kampanya başlatıldı ve bu kampanyalara 456 bin 188 imza atıldı. En çok imza alan beş kampanyadan ikisi başarıya ulaştı. Bu sene de mücadelemizi bir üst seviyeye çıkarmak ve daha iyisini hedeflemek için motivasyonumuzu yüksek tutmaya devam ediyoruz çünkü biliyoruz ki #DeğişimMümkün ve birlikte her şeyi başarabiliriz.


İklim için Kampanyacılık Rehberi Yayınlandı

Eğer sen de 2022’de iklim kriziyle mücadelede aktif olarak yer almak ve bu yolda değişim yaratmak için kampanya başlatmak istiyorsan sana güzel bir haberimiz var: Senin için İklim için Kampanyacılık Rehberi hazırladık.

İklim alanındaki kampanyaların etkinliğini artırmak için hazırlanan bu rehberde; kampanya yol haritası, iletişim stratejisi hazırlama ve imza kampanyasını yaygınlaştırmak için ipuçları başlıkları detaylı olarak anlatılıyor.

Dünya liderlerinin karbon nötr bir düzene geçilmesi için daha cesur adımlar atmaları konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışan binlerce kişiden biri de neden sen olmayasın?

İklim için Kampanyacılık Rehberi’ne buradan ulaşabilirsin.


Sporcuların da Desteğiyle Dünya Takımı Güçleniyor –  #Karbon0Dünya1

Z kuşağından 6 gençlik ekibinin bir araya gelerek başlattığı ve geçen yıl iklim alanında en çok imza toplanan 5 kampanya arasına giren “İklim Acil Durumu” kampanyamıza sporcuların desteği çoğalıyor, Dünya takımı güçleniyor.  

#Karbon0Dünya1 pankartı, aralarında dünya tekvando şampiyonumuz, dünya kick boks şampiyonumuz, milli voleybolcu, tenisçi, okçu ve badminton oyuncumuzun da olduğu 19 sporcu ve ünlü tarafından paylaşıldı. İklim kriziyle mücadelede #Karbon0Dünya1 sloganı yaklaşık 3,5 milyon kişiye ulaştı.

2022’de de iklim mücadelesinde birlikte olmak için sen de kampanyayı imzala, paylaş.


47 Kurumdan Ortak Talep Var: Orman Kanunları Ormanları Korusun İstiyoruz

5-7 Ocak’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına göre Kastamonu, Manisa, Ankara ve Mersin’de yaklaşık 1 milyon metrekare (yaklaşık 140 futbol stadyumuna denk) ormanlık alan yok edildi. Alınan bu karara karşı 47 kurum bir araya geldi ve ormanları koruyacak daha güçlü düzenlemeleri içerecek “Yeni Bir Orman Kanunu” talebiyle bir imza kampanyası başlattı.

İklim kriziyle mücadelede büyük önem taşıyan ormanlık alanlarımızın desteğine ihtiyacı var.


<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_Cx_h4UQ6Dc" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Tahıl üretimi ve hayvancılığı ile meşhur olan Eskişehir Alpu Ovası’nda yapılmak istenen kömür madenine karşı 16 sivil toplum kuruluşu birleşerek Eskişehir Kömür Olmasın! dedi. Geçen hafta yapılan halkın katılımı toplantısında ‘Kömürü değil suyumuzu, hayvanımızı, ovamızı istiyoruz!’ diyen Eskişehirlilere destek olmak için imzalayıp paylaşabilirsin.

İklim mücadelesi, hepimizin mücadelesi. İyi ki varsın ve iyi ki bu mücadelede yalnız değiliz. Bu yıl da bu mücadeleyi birlikte güçlendireceğiz. İmzanı ve desteğini kampanyalardan eksik etme.

Change.org Türkiye İklim Ekibi

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
February 4, 2022 5:57 am