Blog

Gençler için İklim Kampanyacılığı Eğitimi

Neden İklim Kampanyacılığı Eğitimi?

Şimdi değişim zamanı! 2021, dinmek bilmeyen yangınları, yıkıcı sel ve sıcak dalgaları ile rekorlar yaşadığımız bir yıl oluyor. İklim krizi, evimizde! Türkiye Paris İklim Anlaşması’nı nihayet onaylamış olsa da, hala iklim krizi ile mücadele için güçlü hedefler belirlemeli ve kararlı adımlar atmalıyız. Örneğin, Emisyon azaltım hedeflerimizi nasıl güçlendirebiliriz ve karbonsuz bir yaşamı geçişi nasıl hızlandırabiliriz? Yazın şiddetlenen sıcak dalgalarına, sonbaharda bastıran sellere karşı kentleri nasıl daha dirençli hale getirebiliriz? Okul ve üniversitelerimizi karbon sıfır olma konusunda nasıl teşvik edebiliriz? Tüm bunları gelin birlikte düşünelim ve değişimi biz başlatalım!

Türkiye’de 18,5 milyon kullanıcısıyla Change.org, her türlü soruna karşı değişim isteyenlerin dijital buluşma noktası. İnsanları, görmek istedikleri değişimi yaratabilmeleri için güçlendiren platformda, 2020 yılında yaklaşık 3 milyon kişi, 30 bin 522 kampanya için imza attı. Change.org’da iklim krizi ile mücadele için başlatılan kampanyalar ise her geçen gün artıyor. Change.org iklim kampanyalarını buraya tıklayarak görebilirsin. 

Bu eğitimde, senin başlatmak istediğin kampanya için çeşitli uzmanlar ve change.org iklim ekibi ile birlikte cevaplarını arayacağımız sorulardan bazıları şunlar: bazıları şunlar: 

  • Kampanya ve iletişim stratejisi nedir?
  • İmza kampanyam nasıl daha etkili olur?
  • Karar vericilere nasıl ulaşabiliriz?
  • Başarılı kampanya örnekleri var mı?

Change.org İklim Ekibi, eğitim katılımcıların kendi kampanyalarını planlama ve başlatmalarına destek olacak. Gençler, değişim yaratmak istedikleri alanlarında geliştirdikleri kampanya fikirlerini, alanında uzman kişilere sunma ve onlardan geri bildirim alma fırsatını yakalayacak. 

Ne zaman? 

İklim Kampanyacılığı Eğitimi, katılım zorunlu 3 online oturumdan oluşuyor. Her bir oturum 2,5 saat sürecek ve katılımcıların tüm oturumlarda bulunmasını bekliyoruz. 

  1. 4 Aralık 2021, 11:00-13:30            Temel İklim Kampanyacılığı
  2. 11-12 Aralık 2021, 11:00-13:30     Uzmanlarla Danışmanlık Oturumu (İmza kampanyanızın konusuna göre birini seçip ona katılıyorsunuz)
  3. 8 Aralık 2021, 11:00-13:30            Kampanya Yaygınlaştırma ve İletişim Stratejileri

Kimler Katılabilir? 

25 yaşında veya altında olan ve iklim alanında kampanya başlatmak isteyen herkes katılabilir. Eğitime tek başına veya ekip olarak (en fazla 3 kişi)  başvurabilirsin. Böylece daha fazla sayıda ekibin ve kişinin eğitime katılmasını sağlayabiliriz.  

Eğitimlere katılan ve kampanya başlatan gençlere “İklim Kampanyacılığı Eğitimi” sertifikası verilecek. Her oturumun ardından, kampanya açma adımlarını tamamlamak için çalışmalar yapılacak. Kampanya açmak için eğitim süresince zaman ayırmak, oturumlara aktif katılım sağlamak ve eğitim sonunda kampanyayı başlatmış olmak gerekiyor.  

Birlikte keyifli bir eğitim geçirmeye hazırsan, başvuru formumuz seni bekliyor!  

Eğitime kayıt için buraya tıklayın.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
November 12, 2021 7:22 am