Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (9-14 Ağustos)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

İkizköy Akbelen Ormanının Kömür Madeni için Kesilmesini Durdurun

9 Ağustos günü gece saat 00.30 civarında, Muğla Akbelen Ormanı’nı korumak için nöbet tutan İkizköylüler ve gönüllüler jandarmanın sert müdahalesi ile ormandan çıkarıldılar. Köylüler, yangından dolayı yoğun dumana rağmen, pazar günü yangını fırsat bilerek yine kömür madeni yapmak için ağaçları kestiren şirketten ağaçları korumaya çalışıyordu. Köyleri kömüre kurban edilirse; evsiz, topraksız, işsiz kalıp kente göçmek zorunda kalacaklar. Akbelen Ormanı’ndaki ağaçlar sahipsiz kalmasın! ‘Akbelen Yuvamız’ diyen İkizköylülerin sesini duyurmak olmak için imzala. 

Canımızı, Doğamızı Koruyan İtfaiyecilerimiz Meslek Statüsünü Hak Ediyorlar…

İtfaiyeciliğin ayrı bir meslek grubu olarak tanımlanmadığını biliyor muydun? “Ülkemizin içinden geçtiği yangın felaketinde kendi canını hiçe sayarak çalışan itfaiyecilerimiz ne yazık ki meslek statüsünde değerlendirilmiyorlar” diyen Başak Boztepe, itfaiyeciliğin meslek olması ve böylelikle itfaiyecilerin anayasal haklarını alabilmeleri için kampanya başlattı. Destekliyorsan, imzala, paylaş. 

“Hakkımı Yerde Bırakmayın.” Edanur’a Cinsel Saldırıda Bulunanlar Cezasız Kalmasın

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 30 Temmuz’da polise giderek cinsel saldırıya uğradığını bildirdi. Gözaltına alınan şahıs, delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Eda Nur Kaplan, maalesef bu olaydan kısa süre sonra yaşamına son verdi. Annesine gönderdiği son mesajda “hakkımı yerde bırakmayın” diyen Edanur’un sesi olmak için kampanya başlatan Barış Çer, olayın aydınlatılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyor. İmzalayıp paylaşarak destek olabilirsin. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Çağrı: Sıcak Havayla Mücadele Birimleri Kurulsun!

21 Temmuz’da ülkemiz tarihinin en sıcak havası kaydedildi, Cizre’de sıcaklık 49,1 dereceye yükseldi! Son birkaç haftadır çeşitli iller için sıcak hava dalgası uyarıları yapılıyor. Yeşil alanları yok edilmiş ve betona ile asfalt boğulmuş İstanbul gibi kentlerde ise sıcak hava dalgalarını daha yoğun hissediyoruz. Sıcak dalgaları ölüm ve hastalıkları artırıyor. İstanbul’da 2015, 2016 ve 2017’nin yaz aylarında toplam 14 gün süren sıcak dalgalarına bağlı olarak toplam 419 kişinin öldüğü hesaplandı. Fridays For Future Türkiye Ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak hava dalgalarına karşı önlemler geliştirecek Sıcak Dalgalarıyla Mücadele Birimi oluşturmasını talep ediyor!

Acil Çağrı: Muğla’da yaşayanlara hava kalitesine uygun maske ve sağlık ekipmanı dağıtılsın

Gökova’nın orman köylerinde yaşayanlar olarak bir haftadır hem ormanlarımız, hem ciğerlerimiz yanıyor. Muğla’da yaşayan çoluk, çocuk, yaşlılar, hepimiz dumandan dolayı nefes alamıyoruz. Ama evlerimizi, köylerimizi ormanlarımızı korumak için buradayız, gitmiyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Muğla Valiliği alandaki hava kirliliği başta olmak üzere olası sağlık riskleri ile ilgili hiçbir açıklama yapmadı ve önlem alınmadı. Muğla’da yaşayanlar, kanserojen olan ince tozları solumamak için uygun olan tipte maske ve ekipmanların acil olarak dağıtılmasını istiyor. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
August 14, 2021 8:20 pm