Blog

Yangınlarla ilgili en fazla imzalanan kampanyalar

Geçtiğimiz hafta başlayan ve pek çok yerde halen devam eden yangınlarla ilgili Change.org Türkiye’de çok sayıda kampanya başlatıldı. Bu kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çekenleri derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, insanların yetkililerden en çok ne talep ettiğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Türkiye Yanıyor: ACİL! Yangın Söndürme Uçakları ve Eylem Planı İstiyoruz!

“Türkiye’de son yıllarda yangın sayısı, hızla artıyor” diyen Hisar Uyar, acilen koruyucu önlem alınması ve yanan ormanların orman olarak kalacağını güvencesinin uygulanması talebiyle bir kampanya başlattı. Orman yangınlarına karşı acil eylem planı açıklanması için, sen de imzanı ekleyebilirsin. 

Yanan Ormanların En Az 50 Yıl İmara Açılmayacağından Emin Olmak İstiyoruz

Anayasanın 169. maddesine göre, yanan ormanların, ormanlık alan olarak kalması anayasal zorunluluk. “Ancak buna rağmen, turistik yerlerde yanan ormanların otel için imara açılmasından endişeliyiz” diyen Meltem Reyhan, yetkililerden, bu alanların imara açılmayacağı konusunda kamuoyuna açıklama yapmasını talep ediyor. Ormanlık alanların korunması için ülkeyi yönetenlere seslenen kampanyaya destek olmak için, imzanı ekleyebilirsin. 

Orman Yangınları İçin THK Uçakları Hemen Kullanılsın

Geçmiş yıllarda yangın söndürme konusunda görev yapan Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçakları, artık kullanılmıyor ve çürümeye terk edilmiş durumda. Şu anda Türkiye’nin pek çok yerinde yaşanan yangınlarda, THK uçaklarının kullanılmasını talep eden Nilgün Ebcioğlu, bir kampanya başlattı. Sen de bu talebi yetkililere duyurmak istersen, imzanı ekleyebilirsin. 

Yangınları Söndürün Geleceğimizi Kurtarın

Türkiye’nin pek çok yerinde çıkan ve bir kısmı halen devam eden yangınların hızlı bir şekilde söndürülmesi için, hangarda duran uçakların değerlendirilmesi ve seferberlik ilan edilmesi talebiyle bir kampanya başlatıldı. Yangınların bir an önce söndürülmesi için birlik olunmasını talep eden Sinem Baş’ın talebine katılıyorsan, imzanı ekle. 

Marmaris yangınına uçak desteği verilsin

Marmaris’te birkaç gündür devam eden yangın, uçak yetersizliği yüzünden tamamen durdurulamıyor. Yarımadanın dışına çıkan, Marmaris Muğla yönünde Gökova Körfezine doğru yol alan yangın, daha da büyümeden müdahale edilmelidir. Sen de Marmaris yangınına uçak desteği verilmesi gerektiğini düşünüyorsan, Deniz Tosuner’in başlattığı kampanyayı imzalayarak destek verebilirsin.

Marmaris'te orman yangını: 1 kişi hayatını kaybetti - Son dakika haberleri
Written by
Change.org Türkiye Ekibi
August 6, 2021 5:37 pm