Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (13-18 Temmuz)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Tuz Gölü’nde Binlerce Flamingo Öldü. Yeraltı Sularının Kontrolsüz Kullanımı Önlensin.

Tuz Gölü’ndeki binlerce flamingo hayatını kaybetti.

Gölü besleyen tüm kanallar, sulama için kesildi. Sonuç: Tuz Gölü’nde suya ve gıdaya ulaşamayan yavru ve yetişkin flamingolar öldü. Su kaynaklarının kontrolsüz kullanımının önlenmesi ve bu gibi acıların tekrar tekrar yaşanmaması için kampanya başlatan Ali Can Polat bir kampanya başlattı. Sen de “Yaşadığımız coğrafyaya sahip çıkmakla mükellefiz” diyorsan imzala. 

Tüm Üniversitelerin ve Boğaziçi Üniversitesi’nin de Özerk ve Bağımsız Olmasını İstiyoruz!

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin mücadelesi sonucu, seçimle değil atanarak göreve gelen Melih Bulu görevden alındı. Şimdi, Özerk Üniversite Savunucuları, Boğaziçi Üniversitesi ve tüm üniversitelerin özerk ve bağımsız olması için mücadele ediyor.  Sen de özgür, özerk, bilim ve liyakat odaklı eğitimi destekliyorsan, imzanı ekleyebilirsin. 

İkizköy Akbelen Ormanının Kömür Madeni için Kesilmesini Durdurun

Kömür madeninin genişletilmesi için Muğla’daki İkizköy Akbelen Ormanı’ndaki yaşlı ve doğal kızılçam ağaçlarının dava süreci devam etmesine rağmen Orman Genel Müdürlüğü ve YK Enerji tarafından kesileceği haberi alındı. Yaklaşık 185 futbol sahası büyüklüğündeki Akbelen Ormanı yarın yok olabilir! Yaşlı kızılçamların sesi olup, yetkililere bu hukuksuz ağaç katliamını durdurmalarını söyleyebilirsin. 

Yasalar Uygulansın, Kadın Danışma Merkezleri ve Sığınaklar Açılsın

 Günebakan Kadın Derneği, Mersin’de şiddet gören kadınlar için yeterince danışma merkezi ve sığınma evi bulunmaması nedeniyle bir kampanya başlattı. “Can güvenliğimizle birlikte fiziksel ve psikolojik sağlığımızı korumada destek alabileceğimiz kadın sığınakları ve kadın danışma merkezlerinin belediyelerce acilen açılmasını talep ediyoruz” diyen kampanyayı imzalamak isteyebileceğini düşünerek seninle paylaşmak istedik. 

Köpeğimiz Kiraz’dan Vazgeçmiyoruz!

“Köpeğim Kiraz, mahkeme kararıyla ailemin yaşadığı sitedeki daireden uzaklaştırılıyor. Köpek sevmeyen site yönetimimiz, aleyhimize dava açtı ve bu kararı aldırdı. Kiraz benimle yaşıyor, sadece tatillerde ailemin yanına gittiğimiz ziyaretlerde Kiraz’ı da yanımda götürmekteyim. Alınan karara göre sanki Kiraz ailemle yaşıyor gibi gösterilip bu karar alındı ve başka kararlara emsal teşkil edebilir” diyen Özgü, bu karardan geri dönülmesi için desteğinizi bekliyor. İmzanla destek olabilirsin.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
July 17, 2021 3:39 pm