Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (5-11 Temmuz)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Çocuk istismarına SON!

Elmalı’da cinsel istismara uğrayan iki çocuğun davasında, sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılması tüm kamuoyunun tepkisini çekti. Sanıkların tutuklanması için mücadele sürüyor. Diğer yandan, artık bu gibi olayların yaşanmaması ve kalıcı çözüm için, oyuncu Janset Pacal bir kampanya yürütüyor. Çözüm önerilerini imzalarla birlikte Meclis’e sunmak isteyen Janset’in kampanyasını imzalayarak, çözümün bir parçası olabilirsin. 

Immunoterapi SGK tarafından karşılansın

Yazgı’nın annesi 4. evre akciğer kanseri. Hastalığına iyi gelecek immunoterapi ilaçlarını SGK karşılamıyor. Bu çok pahalı ilaçların SGK kapsamına alınmasını bekleyen çok sayıda kanser hastası var. Yazgı, “Bu konuda farkındalık oluşturmak için imzalarınızı rica ediyorum” diyor. İmzalayıp paylaşarak, sesini duyurmasına yardım et.

Soma Devlet Hastanesinin kanalizasyonu Bakırçay’a akmasın!!!

Soma Devlet Hastanesi kanalizasyon sisteminin, atık su arıtma tesisi yerine, Bakırçay Nehri’ne bağlandığı ortaya çıktı. Kanalizasyon ile birlikte hastanenin tıbbi atıklarının da dört yıldır nehri kirlettiği tespit edildi. Bakırçay Nehri’nde yıllardır toplu balık ölümleri görülüyor. Kampanya başlatan Burcu Somer, bu duruma bir an önce son verilmesini talep ediyor. Sen de sesini duyurmak için imzanı ekleyebilirsin. 

Saros Körfezi’ne Dokunma! #sarosumadokunma

Saros Körfezi’nde 100 bin tonluk dev kargo gemilerin barınacağı liman ve iskele planının ÇED olumlu raporu, Saros Gönüllüleri’nin açtığı dava sonucu iptal edildi. Ancak mahkeme kararına rağmen, limanı inşa eden şirket alanı henüz alanı terk etmedi. Saros Gönüllüleri, adalet için, 10 Temmuz’da (yarın) Keşan’da bir miting gerçekleştirecek. Sen de, Saros’un temiz kalması için mücadele edenlere destek vermek istersen, imzanı ekle. 

Engelli taksi uygulamasını Türkiye genelinde yaygınlaştıralım

Engelli vatandaşların şehir için ulaşımda büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Yunus Emre, bazı yerel yönetimlerin uyguladığı, engellilere özel taksi uygulamasının tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılmasını talep ediyor. Sen de, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilecek bu uygulamaya destek olmak istersen, imzanı ekleyerek destek olabilirsin. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
July 10, 2021 9:30 pm