Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (21-27 Haziran)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Müzik sınır tanımaz; müzik yasağı kaldırılsın! #KusuraBakıyoruz

“Gece 12’den sonra müziğin kısıtlanması insan haklarına aykırıdır. Bu yasak, insanların hayatlarına, yaşam tarzlarına, özgürlüklerine müdahale etmektir.” diyerek imza kampanyası başlatan Ebru’ya destek vermek istersen kampanyayı imzala ve paylaş. 

Metin ve Necla Büyükşen katilleri yakalansın

Osman Büyükşen 3 yıl önce evlerinde ateşli silahla öldürülen babası Metin ve annesi Necla Büyükşen’in katillerini arıyor. “Olay yeri incelemedeki ve sonrasındaki hatalar zinciri sonucu cinayet hala çözülemedi ve adalet sağlanamadı.” diyen Osman Büyükşen, anne ve babasının cinayetinin çözümü için Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden özel bir ekip kurulması için yardım istiyor. Osman Bey’in sesini duyurmak için sen de kampanyaya imzanı ekleyebilir ve paylaşabilirsin.

UNESCO Dünya Doğa Mirası adayı Gediz Deltası avcılığa açılmasın!

UNESCO Dünya Doğa Mirası adayı Gediz Delta’sının avcılığa açılması planlanıyor. Dünya flamingo nüfusunun %10’una ve 300 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan “Deltanın ava açılması bir yana, bilimsel veriler ışığında tüm türler için av yasağı getirilmesi gerekiyor” diyen Özlem Fındık, kampanya başlattı. 30 Haziran’da Merkez Av Komisyonu toplanıp karar vereceği için konu çok acil. Kampanyayı imzalayarak, Delta’nın ve oradaki canlıların korunmasına destek olabilirsin. 

Türk Gıda Kodeksi Sağlığımız İçin Düzenlensin

Uluslararası gıda firmalarının, Türkiye’de aynı marka ve logoyla Batı ülkelerinden daha düşük besin değerine sahip ürünler üretmesine karşı Neslihan Sağıroğlu bir imza kampanyası başlattı. Neslihan, “Lütfen siz de bu ülkenin insanlarının sağlıklı yarınlara kavuşması için kampanyaya destek verin ve sesimizi duyurmamıza yardımcı olun!” diyor.

İklim Krizi Müfredata Eklensin! #OkuldaİklimOgret

Merhaba {{user_preferred_name}}, Türkiye’de iklim krizine karşı bir araya gelen gençlerden oluşan Youth for Climate Türkiye, okullarda iklim değişimiyle ilgili derslerin olmasını talep eden bir kampanya başlattı. “Sen de geleceğe hazırlanmak adına gençlerin eğitim hakkını savunuyor ve destek vermek istiyorsan, lütfen kampanyamızı imzala ve paylaş” diyen gençlere destek olmak için, imzanı ekleyebilirsin. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
June 28, 2021 6:32 am