Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (14-19 Haziran)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz, Vazgeçmeyeceğiz! #İstanbulSözleşmesiYaşatır

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, 1 Temmuz’da resmileşecek. Ancak biz vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi Kampanya grubu, 1 Temmuz’a yönelik bir manifesto yayınladı. “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz! 1 Temmuz’da sokaktayız; İTAAT ETMİYORUZ!” denilen manifestonun tamamı bu linkte. 1 Temmuz’un yaklaşmasıyla, 1 milyon imzaya yaklaşan bu kampanya bu hafta tekrar öne çıktı. Kampanyanın 1 milyon imzaya ulaşması için, imzanı ekle. 

Avcılık Tamamen Yasaklansın

2021-2022 yılı av kotaları açıklandı: Karaca, geyik ve ceylan gibi hayvanların para karşılığı avlanmasına izin verilecek. Bu yıl, 174 Karaca, her biri 1400 TL karşılığında öldürülecek. Toplamda öldürülecek hayvan sayısı 542. Yaşam Savunucuları adıyla bir araya gelen 234 sivil toplum kuruluşu, “Başka bir canlıyı öldürmenin sporu, turizmi, hobisi, ihalesi olamaz!” diyor ve avcılığın yasaklanmasını talep ediyor. İmzalar 24 Haziran’da gerçekleşecek Merkez Av Komisyonu toplantısında teslim edilecek. Sen de bu mücadeleye katılmak istersen imzanı ekle.  

7 Farklı Kanser Türünden Koruyan HPV Aşısı Ücretsiz Olmalı.

Her yıl dünyada 250 bin kadın, rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor. Bu ölümler koruyucu HPV aşısı uygulamasıyla büyük oranda önlenebilecekken, 3 doz aşının fiyatı yaklaşık 2000 TL olduğu için çok sayıda kadın aşıya erişemiyor. Rahim ağzı kanseri dahil 7 farklı kanser türünden koruyan HPV aşısının ücretsiz olması için kampanya başlatıldı. İmzalayarak destek olabilirsin. 

Ya Kanal Ya İstanbul

Kanal İstanbul’un getireceği yıkıma karşı bir araya gelen İstanbullu gönüllülerden oluşan ve 141 kurumun destekçisi olduğu “Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu,” Kanal İstanbul projesinden vazgeçilmesi talebiyle kampanya başlattı. Ekip, kampanya metninde, Kanal İstanbul’a neden karşı olduğunu madde madde sıralıyor. Sen de bu nedenlere katılıyorsan, imzanı ekleyerek Kanal İstanbul’a karşı verilen mücadeleyi güçlendirebilirsin. 

Ergene’nin zehirli suları Marmara’ya akmasın, vana kapatılsın, derin deşarj durdurulsun

Marmara Denizi’ni saran ve Kuzey Ege ve Karadeniz’i de hızla etkileyen müsilaja dair uzmanlar, “Ergene derin deniz deşarjı acilen durdurulmalı” çağrısında bulunuyor. Konuyu yakından takip eden İzel Levi, atık su kanunun derhal değiştirilip, deniz ve göl kıyılarında sıkça kullanılan “derin deşarj” sisteminden vazgeçilmesi için bir kampanya başlattı. Katılıyorsan, imzanı ekleyip paylaşabilirsin.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
June 19, 2021 7:43 pm