Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (31 Mayıs-6 Haziran)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Marmara Denizi Ölmesin. Deniz Salyasına Karşı Kurumları Göreve Davet Ediyoruz.

Marmara Denizi’nde oluşan yoğun deniz salyasına karşı kurumları harekete geçmeye çağıran kampanya, son 3 haftadır en fazla imzalanan kampanyalar arasında yerini koruyor. Kampanya sonrasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, acil eylem planı hazırladıklarını duyurdu. Bazı belediyeler ise temizlik çalışmaları yapıyor. Ancak, çözüm tamamlanana kadar kampanya devam ediyor. Marmara Denizi’nin yok olmaması için sen de imzanla destek olabilirsin. 

Yaban keçisi av ihalesi iptal edilsin.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban keçisi ve hatalı boynuz selek yaban keçisi olmak üzere toplam 45 adet keçinin 13 parti halinde avlattırılması için ihale duyurusunda bulundu. Bu ihalenin iptali için, Nuran Durmaz isimli vatandaş imza kampanyası başlattı. İmzalamak isteyebileceğini düşünerek seninle paylaşmak istedik. 

Sağlıkta Şiddete Hayır

Geçtiğimiz hafta, Dr.Ertan İskender, hayatını kurtardığı hastasının bıçaklı saldırısı sonrası ağır şekilde yaralandı ve hayati tehlike atlattı. Elindeki kesi nedeniyle mesleğini yapamama tehlikesiyle ile karşı karşıya. Bir kampanya başlatan operatör doktor Murat Molu, artık sağlıkta şiddetin son bulması için çağrıda bulunuyor. Sen de, imzalayıp paylaşarak bu çağrıya destek olabilirsin.

Novartis, SMA Tedavisi Zolgensma’nın 2,1 Milyon Dolarlık Fiyatını Düşürsün.

SMA hastalığının tedavisinde kullanılan ve binlerce bebeğin yaşama umudu olan Zolgensma ilacının fiyatı 2,1 milyon dolar (bugünkü kurla 18 milyon TL.) Bu uluslararası kampanya, ilacın fiyatının düşürülmesi için Novartis ilaç firmasına sesleniyor. İlacın fiyatı düşerse, daha fazla ülkede ilaç ödeme kapsamına alınabilir ve daha fazla bebeğin hayatı kurtulabilir. Sen de, firmaya bu talebi daha güçlü iletmek için, imzanı ekleyebilirsin.

Bir yurttaş olarak haber alma ve haber verme hakkımız için BURADAYIZ ve KAYITTAYIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü, kamusal olaylarda ‘ses ve görüntü kaydı alınmasını engelleyen’ bir genelge yayımladı. Bu kararın, “barışçıl gösteri hakkını kullanan yurttaşların maruz kalacakları olası bir şiddeti görünmez ve duyulmaz kılacağını” söyleyen fotoğrafçılar Buradayız Kayıttayız adıyla bir araya gelen fotoğrafçılar bir kampanya başlattı. İmzalamak için linke tıklayabilirsin. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
June 4, 2021 9:55 pm