Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (22-28 Mayıs)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Marmara Denizi Ölmesin. Deniz Salyasına Karşı Kurumları Göreve Davet Ediyoruz.

Marmara Denizi’nde oluşan yoğun deniz salyası, toplu balık ölümlerine neden oluyor ve denizdeki tüm canlı yaşamını tehdit ediyor. Çevresinde 25 milyon nüfusun yaşadığı Marmara Denizi’ne belediyeler ve fabrikalar tarafından atıklar boşaltıldığını söyleyen Marmara Denizi Ölüyor ekibi, yetkili kurumları acil eylem planına davet ediyor. Marmara Denizi’nin yok olmaması için sen de imzanla destek olabilirsin. 

Akciğer Kanseriyim, Akıllı İlaç Kullanmam Gerekiyor ama Maddi Durumum Yok

4. evre akciğer kanseri hastası Muammer Bektaş’ın doktorların önerdiği immunoterapi ilacını kullanması gerekiyor. Ancak bu ilaçlar çok pahalı ve SGK tarafından karşılanmıyor. Hastalığı nedeniyle çalışamayan Muammer Bektaş, kanser tedavisindeki ilaçların SGK kapsamında olması talebiyle bir kampanya başlattı. Destek olmak için imzalayabilirsin. 

Anne Köpeğimize Tecavüz Edildiğini Düşünüyoruz. Araştırılmasını İstiyoruz. #Anneyeneoldu

Sokakta Kalanlar Derneği’nin gönüllü barınağında kalan, yeni doğum yapmış bir anne köpek, kaçırılarak 50 dakika boyunca bir tünelde tutuldu. Olay güvenlik kameralarına yansıdı. Anne köpeğe tecavüz edildiğini düşünen Dernek, şüphelinin bulunmasını ve ifade vermesini istiyor. Hayvana tecavüzün de suç sayılacağı bir hayvan hakları yasası için de çağrı yapan kampanyayı imzalamak için, linke tıklayabilirsin. 

Avcılık Tamamen Yasaklansın

Burdur’da 45 yaban keçisinin avlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı ihale açmasıyla, 234 sivil toplum kuruluşunun başlattığı kampanya tekrar gündeme gelerek geçtiğimiz haftanın en çok imzalanan kampanyalarından oldu. Burdur’daki 45 yaban keçisi için açılan av ihalesinin iptal edilmesi ve avcılığın tamamen yasaklanması için sen de imzalayabilirsin.

İkizköy Akbelen Ormanının Kömür Madeni için Kesilmesini Durdurun

Muğla’nın Milas ve Yatağan ilçelerinde yaşayan halk, kömür madeni için Akbelen Ormanı’nın kesilmesine karşı mücadele ediyor. 40 yıldır bölgedeki termik santrallerin ve kömür madenlerinin yıkıcı etkileri altında yaşayan halk, santralin faaliyetlerinin 25 yıl uzatılmasına ve bunun için ağaçları ve kuşları ile birlikte tüm ormanın yok edilmesine karşı senin de desteğini bekliyor. İmzalayarak, yerel halka desteğini gösterebilirsin. 

Üniversite sınavında görme engelliler için Braille kitapçık da verilsin!

17 yaşında, görme engelli olan Kübra bu yıl üniversite sınavına girecek. Görme engelliler için sınavda sunulan tek seçenek, yanlarına okuyucu ve işaretleyici bir kişi verilmedi. Kübra, kendi sınavını kendisi okuyabilmek için, kitapçığın Braille alfabesiyle de hazırlanmasını talep ediyor. Sınava bir ay kala, sesini duyurmak için senin de desteğini bekliyor. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
May 30, 2021 7:45 am