Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (15-21 Mayıs)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Türkiye’ye girişte “PCR” testi istenmeli

15 Mayıs itibariyle 14 ülkeden Türkiye’ye gelen kişilerin Covid-19 taşımadığını gösteren PCR testini yaptırması gerekmiyor. “Coğrafyalara özgü mutasyonların süreci zorlaştırdığı gerçeğinden yola çıkılarak, bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz” diyen bir kampanya başlatıldı. İmzalamak istersen linke tıklayabilirsin.

Edirne’de, 4 Yavrusu Olan Anne Köpeği Silahla Öldüren Kişi Tutuklansın.

Edirne’de, 4 yavrusu olan bir anne köpeği, başına 4 kurşun sıkarak öldüren kişinin cezalandırılması için kampanya başlatıldı. Kampanya, aynı zamanda avcı olan kişinin silah ruhsatı olup olmadığının araştırılmasını ve eğer varsa ruhsatının iptal edilmesini talep ediyor. İmzalamak için linke tıklayabilirsin.

Marmara Denizi Ölmesin. Deniz Salyasına Karşı Kurumları Göreve Davet Ediyoruz.

Marmara Denizi’nde oluşan yoğun deniz salyası, toplu balık ölümlerine neden oluyor ve denizdeki tüm canlı yaşamını tehdit ediyor. Çevresinde 25 milyon nüfusun yaşadığı Marmara Denizi’ne belediyeler ve fabrikalar tarafından atıklar boşaltıldığını söyleyen Marmara Denizi Ölüyor ekibi, yetkili kurumları acil eylem planına davet ediyor. Marmara Denizi’nin yok olmaması için sen de imzanla destek olabilirsin. 

Kadın Azmağı’ndan Elinizi Çekin!

Muğla Akyaka’daki, doğal bir akvaryum olan Kadın Azmağı Deresi, işletmelerin kıyı alanını doldurması nedeniyle tehdit altında. “Kazların ve ördeklerin kıyıya çıkabilecekleri alan kalmadığını ve nesli tehdit altındaki su samurlarının yaşam alanlarının yok edildiğini” söyleyen Duygu Olcay bir kampanya başlattı. Belediye ve Valiliği göreve çağıran kampanyayı imzalayıp paylaşarak, bu doğa harikasının korunmasına destek olabilirsin. 

TDK’daki “GENÇ” tanımında yer alan ifadelerin değiştirilmesini talep ediyoruz.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde “genç” kelimesinin tanımında “Zihin bakımından yeterince gelişmemiş, toy” ifadesi yer alıyor. Bu tanımın gençlere hakaret niteliği taşıdığını söyleyen Buğra, kaldırılması için desteğinizi bekliyor. 

Yeğenim Çınar Mert’in Yaşamı için Gerekli ilaç SGK Tarafından Karşılansın

10 yaşındaki Çınar, yarım milyonda bir görülen bir hastalıkla mücadele ediyor. Hastalık tedavi edilmediği sürece Çınar’ın tüm organları hasar görüyor, Çınar nefes almakta zorlanıyor. Doktorların “mutlaka almalı” dediği ilacı karşılamayan aile, ilacın SGK tarafından karşılanmasını talep ediyor. Senin desteğinle, daha önce pek çok ailenin yaptığı gibi, seslerini duyurabilirler. Çınar’ın sesi olmak için imzalayabilirsin.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
May 22, 2021 8:16 am