Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (8-14 Mayıs)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Kök Hücre Bağışı İçin Ağız İçi Sürüntü Kiti Uygulamasına Geçilsin

Lösemi ve lenfoma gibi hastalıklara umut olan kök hücre bağışları, pandemi döneminde ciddi oranda düştü. Evden çıkmadan da kök hücre donörü olmayı sağlayan ve pek çok ülkede uygulanan sürüntü kiti, Türkiye’de yok. Bugüne dek yaptığı kampanyalarla kök hücre bağışı konusunda önemli başarıları olann Öykü Arin’e Umut Ol ekibi, bu ağız için sürüntü kitinin Türkiye’ye de gelmesini talep ediyor. Kök hücre bağışının artmasıyla çok sayıda hayat kurtulabilir. Sen de imzanla destek olabilirsin.

Yaşamı soldurdular! Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu cinayetinin azmettiricisi yargılansın!

Doğa savunucuları Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu, 4 yıl önce, taş ocaklarına karşı mücadele verirken öldürüldü. Öncesinde çok sayıda tehdit alıyorlardı. Cinayetin arkasında kimlerin olduğu 4 yıldır çözülemedi. Büyüknohutçu çiftinin kızı Emine, anne ve babası için adalet arayışında desteğini bekliyor. Sadece 1 dakikanı ayırarak, kampanyayı imzalayabilirsin.  

Kudüs’te yaşanan haksız ve insanlık dışı davranışların son bulmasını istiyoruz.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti. Filistin Kızılayı, yüzlerce kişinin yaralandığını duyurdu. Kampanya başlatan Ayşe Küçür, “Bu haksız ve insanlık dışı davranışların son bulmasını istiyoruz” diyor. İmzalamak için linke tıklayabilirsin. 

Hemofili Hastası Oğlumun Yaşaması için İlaçlarını Alabilmeyi Hedefliyorum

Gurbet Özdoğan’ın 7 yaşındaki oğlunun kanında pıhtılaşma sorunu var. Bu hastalığa sahip çocuklar, en ufak bir darbede hayati tehlike yaşıyor. “Her anne gibi ben de oğlumun sağlıklı büyümesini istiyorum” diyen Gurbet Özdoğan, oğlunun ilacının SGK kapsamına alınması için bir kampanya başlattı. İmzalayıp paylaşarak sesini duyurmasına yardım edebilirsin. 

Written by
yercevik
May 14, 2021 12:59 pm