Blog

Haftanın öne çıkan kampanyaları (1-7 Mayıs 2021)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

İkizdere Taş Ocağı Olmasın

Rize’nin İkizdere ilçesinde yüz binlerce ağaç kesilerek taş ocağı kurulması planlanıyor. “Hiçbir hastalık bu taş ocağından daha tehlikeli ve ölümcül değildir.” diyen halk, bu taş ocağının yapılmaması için direniyor. Yerel direnişteki kişilerden Mustafa Albayrak’ın başlattığı kampanyayı, 30 binin üzerinde kişi imzaladı. Sen de ağaç ve ormanların yok olmamasını ve taş ocağının yapımına dur demek istiyorsan destek için kampanyayı imzalayabilirsin.

Aşı Lazım, Eve Aş Lazım

Coronavirüsün artmasıyla beraber birçok olumsuzluk da beraberinde geldi. İşsizlik ve yoksulluk arttı, ekonomi kötüleşti, toplum hem maddi hem psikolojik açıdan etkilendi. Bu durum herkes iyileşmeden de çözüme kavuşmayacak. Bu nedenle Aydan Tuncayengin, aşılanmanın hızlanması talebiyle kampanya başlattı. Eğer sen de halkın tamamının hızla aşılanmasını istiyorsan kampanyayı imzalayarak destek verebilirsin.

Köpeklerin belediye tarafından ölüme terk edilmesine göz yummayın

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki sokak hayvanları belediye tarafından toplanıp ıssız yol kenarlarına, çevre ilçe ve köylere bırakıyorlar. Doğa Ergin sokak hayvanlarına dokunulmaması için kampanya başlattı. Sen de sokak hayvanlarına yapılan bu adaletsiz ve acımasız olayın durmasını istiyorsan, kampanyayı imzalayabilirsin.

Fenerbahçe Kalamış sahili halkındır, satılamaz

“Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı”nın, 40 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi planlanıyor. “Bu çalışma ile halkın kıyıya erişimi engellenecek, kıyı alanını yapılaşmaya açıcak, ekolojik denge bozacak” diyen Saltuk Yüceer bir kampanya başlattı. Sahilin tamamen yapısını değiştirecek bu çalışmanın yapılmaması için mücadele eden Kadıköylülere destek vermek istiyorsan bu kampanyayı imzalayabilirsin.

Şiddet Gören Kadınlara Avukat ve Psikolog Desteği Sağlansın!

Şiddet gören kadınlara avukat desteği vermek üzere Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Barosu arasında yapılacak işbirliği, Belediye Meclisi’nde 21 oy ile reddedildi. Bunun üzerine harekete geçen Zeynep Demirağ, başlattığı kampanyayla tüm belediyelere ve barolara sesleniyor. İşbirliklerinin artırılmasını ve kadınlara avukat desteği verilmesini talep ediyor. Sen de imzanı ekleyip paylaşarak şiddet gören kadınların ihtiyaç duyduğu desteğe ulaşmasına yardım edebilirsin. 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yerinde Kalsın

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı, 37 yıldır Kadıköy Rıhtım’da bulunan tarihi binasından çıkarılıyor. Öğrenciler binanın restorasyonundan sonra konservatuarlarına geri dönme talebiyle bir kampanya başlattı. 18 binin üzerinde kişi imzalayarak öğrencilere destek verdi. Sen de öğrencilerin yanında olmak için kampanyayı imzalayabilirsin.

Kozmetik Sektöründe Hayvanlar Denek Olarak Kullanılmamalı! Hayvanları Kurtar!

Birçok firma ürünlerini hayvanlar üzerinde test ediyor ve bu denek olarak kullanılan hayvanlara zarar verebiliyor. SaveAnimals ekibi, bu firmaların hayvanlar üstünde yaptıkları testleri bırakmalarını ve tüketicilerin bu firmalardan hayvanlar üzerinde testi bırakana kadar firmaların ürünlerini kullanmamaya davet ediyor. 

Written by
yercevik
May 7, 2021 8:56 am