Blog

İklim Kampanyacılığı Eğitimi

Konuşmacılar: Dr. Uygar Özesmi, Yaz Güvendi, Efe Baysal

Tarih: 28 Mart Pazar

Saat: 11.00 – 13.30

2020, aşırı hava olaylarının Türkiye’de en çok görüldüğü yıl oldu. Başta şiddetli yağışlar, fırtına ve dolu olmak üzere Türkiye’de 984 aşırı hava olayı kayıt altına alındı. Planlanan kömürlü termik santral projelerinde ise Türkiye, Çin’den sonra ikinci sırada. 

Türkiye’de 18,5 milyon kullanıcısıyla Change.org, her türlü soruna karşı değişim isteyenlerin dijital buluşma noktası. İnsanları görmek istedikleri değişikliği yapabilmeleri için güçlendiren platformda, 2020 yılında yaklaşık 3 milyon kişi, 30 bin 522 kampanya için imza attı. Change.org’da iklim krizi ve kömürlü termik santrallere karşı başlatılan kampanyalar ise her geçen gün artıyor. 

Pazar günü 11.00-13.30 saatleri arasında gerçekleşecek İklim Kampanyacılığı Eğitimi boyunca Change.org Türkiye’nin Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi ile İklim ve Çevre Kampanyaları Danışmanı Yaz Güvendi, “Change.org’da neden kampanya açmalıyım, kampanyam nasıl daha etkili olur?” sorularına cevap verecek.

Eğitimin ikinci yarısında ise 350.org Türkiye Kampanyalar Sorumlusu Efe Baysal, geçmiş kampanya deneyimlerini aktardıktan sonra İklim için Kentler ile Adana Yumurtalık Sugözü kumsalında yapılması planlanan Hunutlu Kömürlü Termik Santrali’ne karşı yürüttükleri #AdanayaTemizHava kampanyalarını anlatacak. 

Eğitime kayıt olmak için buraya tıklayın.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
March 13, 2021 5:26 pm