Kampanya rehberi

İmzacılarına E-Posta Gönder/Güncelleme Yayınla

Kampanya güncellemesiyle, kampanyana imza atan herkesin e-postasına, istediğin zaman, istediğin haberi ya da bilgiyi gönderme şansına sahipsin

Bu sayede kampanya başlatan kişi ya da kurum, etkili bir medya aracına kavuşur. 100 bin imza alan bir kampanyanın haber yayma gücü, ulusal bir gazeteyle aynı seviyeye ulaşır. 

Kampanya Güncellemesi aracımız sadece imza toplamanın değil aynı zamanda destekçilerini ilgili tutmanın ve onları kampanyanla ilgili adımlara dahil etmenin en etkili yoludur. 

Kampanyada “bir güncelleme yayınla” seçeneği, kampanyana imza veren kişilere, kampanyayla alakalı gelişmeleri aktarmanı sağlar ve imza atanlara email olarak gönderilir. 

Bunun için, kampanyanın yönetici paneli ekranında bu bölüme tıkla:

Buraya tıkladığında karşına aşağıdaki ekran çıkacak: 

YAZACAĞIN BAŞLIK, İMZACILARINA GÖNDERİLEN E-POSTANIN DA BAŞLIĞI OLACAK.

Görsel eklemek tercihe bağlı ancak eklemeni tavsiye ederiz. 

Hangi konularda güncelleme gönderebileceğine birkaç örnek:

1. Kampanyanla ilgili bütün gelişmelerden haberdar et. 

İnsanların gerçekten konuyu önemsedikleri için kampanyanı imzaladıklarını unutma, yani sonraki adımları da merak edeceklerdir. Eğer paylaşmaya değer bir haber varsa, güncelleme gönder. En az haftada bir kez bir güncelleme göndermeye özen göster.

Örnek:

2. Kampanyanın basına çıkan haberlerini ya da kampanya konunla alakalı olan haberleri paylaş.

Örnek:

https://www.change.org/p/ye%C5%9Fil%C3%B6z-sahili-ndeki-g%C3%BCzelliklere-caretta-carettalara-kum-zambaklar%C4%B1na-k%C4%B1ymay%C4%B1n-petrol-tesisini-b%C3%BCy%C3%BCtmeyin-csbgovtr-aytemizofficial-avmustafakose-07ibrahimaydin-rafet-zeybek-feridun-bahsi-abdurrahmanbask-kemalbulbull/u/27744582

3. Destekçilerinden tavsiye almak için fikirlerini sor ya da kampanyanın başarıya ulaşmasını sağlayacak kişilerin iletişim bilgilerini iste. 

Örnek:

4. Karar vericinle temasa geçtiğinde destekçilerine haber ver. 

Örnek:

5. Destekçilerinin kampanyana başka hangi yollardan destek olabileceklerini göster:

İmzacıların karar vericiyi aramasını, bir twit gecesine katılmasını, farklı mercilere başvuru yapmasını rica edebilirsin. 

Örnek:

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
September 20, 2020 9:16 am