Blog

Dijital Kampanyacılık Eğitimi


Konuşmacı: Dr. Uygar Özesmi
Tarih: 30 Mayıs 2020 Cumartesi
Saat: 13:00 – 14:00

Sosyal değişim platformu Change.org Türkiye’nin Genel Direktörü Dr. Uygar Özesmi, 30 Mayıs Cumartesi saat 13.00-14.00 arasında dijital imza kampanyacılığı eğitimi verecek. Eğitime değişim yaratmak isteyen herkes katılabilecek. 

Türkiye’de 19,5 milyon kullanıcısıyla Change.org, her türlü soruna karşı değişim isteyenlerin dijital buluşma noktası. İnsanları görmek istedikleri değişikliği yapabilmeleri için güçlendiren platformda 2019 yılında 3 milyon kişi, 28 bin 176 kampanya için imza attı. Mart ayından itibaren tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüsü (COVID-19) salgınına karşı taleplerini iletmek isteyen vatandaşlar ise Change.org üzerinden 1200’den fazla imza kampanyası başlattı. Yetkili mercilere taleplerin ulaştırılması konusunda önemli bir görev üstlenen imza kampanyalarına kullanıcılar 1 milyondan fazla imza attı.

Cumartesi günü 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek dijital kampanyacılık eğitimi boyunca Dr. Uygar Özesmi “Change.org’da neden kampanya açmalıyım, kampanyam nasıl daha etkili olur?” sorularına cevap verecek. Change.org’un 2019 yılının özeti ve koronavirüsü dönemi boyunca başlatılan kampanyalarla başlayacak sunum, platformun özellikleri, başarılı kampanyalar için ipuçları ve kampanyaların yaygınlaştırılması için yöntemler ile devam edecek. Eğitimin süresince ve sonunda Dr. Özesmi ve ekibi katılımcıların sorularını yanıtlayacak.


Eğitime kayıt için buraya tıklayın.


Dr. Uygar Özesmi Hakkında

Change.org Türkiye’nin Genel Direktörü olan Dr. Özesmi, aynı zamanda Ashoka Senior Fellow. Change.org’u 2012’de Türkiye’ye getirmeden önce Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü ve TEMA Vakfı Genel Müdürü olarak çalıştı. BirdLife’ın Türkiye ortağı olan Doğa Derneği’nin kurucu başkanlığını yaptı ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi’nin de kurucuları arasında yer aldı. Sivil toplumda profesyonel görev almadan önce Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin danışmanlığını, Erciyes Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü kuruculuğunu yaptı ve New York’ta Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında çevre uzmanı olarak çalıştı. Sosyal girişimci olarak Türkiye’nin ilk kitle kaynak projesi olan kusbank.org’u ve Dünya’ya yeni bir Türetim Ekonomisi sistemi öneren Good4Trust.org’u kurdu ve 12 yıldır Açık Radyo’da günlük program yapıyor.





Written by
Change.org Türkiye Ekibi
May 25, 2020 11:06 am