Blog

Kampanyanızın Başarıya Ulaşması için Karar Vericiyi Seçin!

Değişim, kampanyaların daha çok kişiye ulaşması kadar, değişim talep ettiğiniz konu hakkında yetkili ve görevli karar vericiler ile diyalog kurmaktan da geçiyor. 

Change.org değişim platformu, imza kampanyalarınız ve talepleriniz hakkında karar vericilere ulaşabilme imkanı tanıyor. Kampanyalarınız ve talepleriniz hakkında karar vericiler, sosyal medyada etiketleyebilir, karar vericiler ile kampanyalarınızı paylaşarak haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz. Kampanya taleplerinizin kabul edilmesi için, harekete geçireceğiniz yüz binlerce kişi ile birlikte karar vericileri de pozitif yönde harekete geçirebilirsiniz. 

Ne yapmalısınız? 

  1. Değişim talep ettiğiniz konu ile ilgili görevi ve yetkisi olan karar vericileri araştırın. Örneğin, İstanbul’da ulaşım ile ilgili bir konu hakkında değişim yaratmak isterseniz, bunun değişimden Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı olacaktır. Kampanyanıza birden fazla karar verici ekleyebilirsiniz. 
  1. Karar vericilerin doğrulanmış iletişim adreslerini araştırın. Bu adreslere karar vericilerin görev yaptığı kamu kurumlarının resmi web sitelerinde ulaşabilirsiniz. 

Karar vericiler ile ilgili hala desteğe ihtiyacınız varsa, Change.org ekibiyle iletişime geçebilirsiniz, dbayram@change.org adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
September 24, 2019 12:34 pm