Blog

Haftanın Öne Çıkan Kampanyaları (29 Haziran-4 Temmuz)

Geçtiğimiz hafta başlatılan kampanyalar arasından, kamuoyunun en çok ilgisini çeken ve en fazla destek bulan kampanyaları derledik. Change.org Türkiye’de başlatılan kampanyalar ve atılan imzalar, Türkiye’de insanların hangi konularda daha fazla değişim istediğini ortaya koyuyor. Siz de, aşağıdaki kampanyalar arasından fikrine katıldıklarınızı imzalayarak destekleyebilir, ya da değişim istediğiniz bir alanda kampanya başlatabilirsiniz.

Elmalı’da İstismara Uğrayan 2 Çocuk için Adalet

Antalya’da Elmalı’da yaşayan biri 6 diğeri 9 yaşında olan iki kardeşin uğradığı cinsel istismar davasında, sanıkların adli kontrol şartıyla serbest bırakılması üzerine bir kampanya başlatıldı. Azra S, başlattığı kampanyada istismar uygulayanların ağır ceza almasını talep ediyor. Kampanya çok kısa sürede yüz binlerce imza topladı. Sen de, bu talebi yetkililere duyurmaya devam etmek için için imzanı ekleyebilirsin.

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara DUR DE

Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapıldığı açıklandı. Son 3,5 yılda elektrik faturalarına %122 zam gelmesine tepki gösteren Bilal Yaldırak bir kampanya başlattı. Sen de elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara karşı sesini yetkililere duyurmak için, kampanyaya imzanı ekleyip paylaşabilirsin. 

İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz, Vazgeçmeyeceğiz! #İstanbulSözleşmesiYaşatır

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, bugün, 1 Temmuz’da resmileşti. Ancak kadınlar, halen sözleşmeye sahip çıkıyor ve bu çekilme kararı bizim için yok hükmündedir diyor. 1 Temmuz öncesi, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili kampanya bir kez aha haftanın öne çıkan kampanyaları arasına girdi. Kampanyada imzalar 1 milyonu aşarak, Change.org Türkiye’de bugüne dek en fazla imzalanan kampanyalardan biri oldu.

Alaçam tarihi ve kültürel mirası Rum evleri yok olmasın

Samsun’un Alaçam ilçesinde, tarihi Rum evleri yok olmaya terk edilmiş durumda. Bir kısmı bakımsızlıktan, definecilerin kazısından ya da yangın sebebiyle zarar görmüş evlerin korunması için kampanya başlatan Meltem, sesini duyurabilmek için senin de desteğini bekliyor. İmzalayıp paylaşarak destek olabilirsin. 

İBB Sağlık Çalışanı Kartı Süresiz Ücretsiz Olsun

İstanbul Belediyesi tarafından sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım için verilen kartların süresi 30 Haziran’da doldu. Sağlık çalışanları, diğer bazı meslek gruplarında olduğu gibi, sağlık çalışanı kartının da süresiz olarak bir hak olarak verilmesini talep ediyor. Katılıyorsan, imzanı ekleyerek seslerini duyurmalarına destek olabilirsin. 

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
July 4, 2021 11:05 am