Blog

İklim Bülteni – SAYILARLA 2022 İKLİM MÜCADELE ALANI

İklim gündemi dolu dolu geçen bir seneyi daha ardımızda bırakırken gelin birlikte son bir senede Change.org Türkiye’nin iklim mücadele alanında neler yaşandı, onlara bakalım:)

PLATFORMDA 161 YENİ KAMPANYA BAŞLATILDI

İklim kriziyle mücadele etmek ve değişim yaratmak isteyen 161 kişi iklim dostu bir gelecek için yeni imza kampanyaları başlattı. Bunlardan öne çıkanları ise şöyle sıralayabiliriz: 

Türkiye İklim Krizine Feda Olmasın!

Dünyamız İklim Krizine Yenik Düşmesin! Dünya Takımına katıl!

Üniversitelerde Vegan Menü İstiyoruz!

Avrupa’nın Plastik Atıkları Ülkemize Gelmesin #PlastiktenÇıkış

Orman Yangınlarında Zarar Gören Hayvanlar İçin Tahliye Planı ve İlkyardım Merkezleri

Temiz Hava için Kanserojen Kirleticiye (PM2​.​5) Acilen Limit Belirlenmeli!

Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı Durdurulsun! Türkiye-Rusya Nükleer Anlaşması İptal Edilsin!

İMZALAR VE BAŞARILAR ARTTI!

2022 yılında imzalarıyla değişim yaratmak isteyenlere destek olanların sayısı 719.100’e ulaştı! Toplam 8 kampanya ise başarıya ulaştı! 

BU SENE EN ÇOK İMZA ALAN KAMPANYALAR İSE ŞÖYLE:

KARAR VERİCİLER CHANGE.ORG’DA!

Change.org platformunda bu sene 5 tane karar verici hesabı açıldı.T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem, karar verici profili açarak değişim için katkı sağlamaya hazır olduklarını gösterdiler. 

İKLİM ACİL DURUMU ÇAĞRISINA 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK!

İklim Acil Durumu İlan Edilsin talebiyle kampanya yürüyen genç iklim aktivistleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştüler. Ayrıca kampanyalarının imzalarını teslim ettikleri Mansur Yavaş ve Tunç Soyer, kampanyalara cevap yayınlayarak gençlerin yanında olduklarını vurguladılar.

BU SENE BİZ DE SOKAKLARDAYDIK!

2022 yılında Change.org Türkiye iklim ekibi olarak 10 tane yüz yüze etkinliğe katıldık. Küresel İklim Grevleri’nde, İstanbul Maratonu’nda, Muğla Zeytinime Dokunma Mitingi’nde, Kadıköy Çevre Festivali’nde ve VegFest’te değişim yaratmak isteyenlerin yanındaydık!

EĞİTİMLERE DEVAM!

Change.org Türkiye ekibi olarak kampanyacılık üzerine toplam 7 eğitim düzenledik. Bu eğitimlere katılan 39 şehirden, 260 kişiye etkili kampanyacılığın püf noktalarını aktardık, diğer kampanyacıların deneyim paylaşımlarıyla katılımcıların kampanya ve savunuculuk kapasitelerini artırmalarına katkı sunduk. 

Bir sene daha sona ererken, biz eskisinden daha umutluyuz. İklim krizi kaderimiz değil, birlikte durdurabiliriz! “İklim İçin Birlikte” olduğumuz sürece değişim yaratabiliriz!

Sen de yaşanabilir bir dünya için harekete geç; var olan kampanyalara destek ol ya da yeni bir kampanya başlat.

change.org/iklim

change.org/kampanyabaslat

Change.org Türkiye İklim Ekibi

İklim krizi ile ilgili gelişmeleri ve kampanyaları Change.org İklim sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsin:

Instagram   Twitter

Written by
tozcelik
December 21, 2022 6:22 am