Blog

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin beşincisi tamamlandı!

STK’lara yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin beşincisini, 19 Kasım Cumartesi saat:11.00-12.30 saatleri arasında Yaban Hayat, Biyoçeşitlilik ile ilgili başlatılan kampanyalar üzerinden aktarımlar ve 2 kampanyacımızın katılımı ve deneyim paylaşımı ile gerçekleştirdik. 

Farklı şehirlerden ve ulusal olarak 18 farklı sivil toplum örgütünden 26 katılımcı ile bir araya geldiğimiz bu çevrimiçi eğitimimizde önce savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili bilgiler aktarıp etkili dijital imza kampanyalarının nasıl olabileceğini konuştuk. Change.org Türkiye’de açılmış olan yaban hayat, biyoçeşitlilik kampanyaları üzerinden değerlendirmelerde bulunduk, sürdürülen mücadelede imza kampanyalarının katkısını ele aldık.  Daha sonra Simurg Kuş Yuvası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alaz Uslu Galata Kulesi Restorasyonu Ebabilleri Öldürmesin! kampanyası ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Ardından da Figen Ant Kırmıtlı Kuş Cenneti’ne Sahip Çık! kampanyası ile ilgili deneyimini paylaştı. Kampanya sürecinde kullanılan çeşitli araçların neler olabileceği, imza kampanyalarının kampanyayı güçlendirecek şekilde hangi yöntemlerle kullanılacağı üzerinden değerlendirmelerde bulunduk. Katılımcıların başlattıkları kampanyalarına dair sorularına cevap vererek, başlatmak istedikleri kampanya fikirlerine dair danışman desteği verildi. 

STK’lara yönelik hazırladığımız Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi serisinin sonuncusunu bu eğitimle tamamlamış olduk. Eğitimin videosunun tamamını buradan izleyebilirsiniz. 

Written by
tozcelik
December 1, 2022 6:08 am