Blog

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin dördüncüsü tamamlandı!

STK’lara yönelik Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi’nin dördüncüsünü, 17 ve 22 Ekim 2022 tarihlerinde Tarım-Gıda ile ilgili başlatılan kampanyalar üzerinden deneyim paylaşımı da olacak şekilde iki çevrimiçi oturum şeklinde gerçekleştirdik. 

Van, Antalya, Bilecik, Kastamonu, İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır, Bursa gibi farklı şehirlerden ve ulusal olarak 35 farklı sivil toplum örgütünden 36 katılımcı ile bir araya geldiğimiz bu çevrimiçi eğitimimizin ilk oturumunda savunuculuk ve kampanyacılık ile ilgili bilgiler aktarıp etkili dijital imza kampanyalarının nasıl olabileceğini konuştuk. Change.org Türkiye’de açılmış olan tarım-gıda kampanyaları üzerinden değerlendirmelerde bulunduk, sürdürülen mücadelede imza kampanyalarının katkısını ele aldık.  Eğitimimizin ilk oturumunda Change.org Türkiye Sosyal Medya Uzmanı Turgay Özçelik, #ZehirsizSofralar ve #GıdadaSansüreHayır kampanyaları ile ilgili deneyimlerini paylaştı.

Eğitimin ikinci oturumunda ise; Kafessiz Türkiye kampanya yöneticisi İlkim Özbek katılarak sürdürdükleri kampanyadan bahsederek change.org üzerinden başlattıkları imza kampanyalarını aktardı. Kampanya sürecinde kullanılan çeşitli araçların neler olabileceği, imza kampanyalarının kampanyayı güçlendirecek şekilde hangi yöntemlerle kullanılacağı üzerinden değerlendirmelerde bulunduk. Katılımcıların başlattıkları kampanyalarına dair sorularına cevap vererek, başlatmak istedikleri kampanya fikirlerine dair danışman desteği verildi. 

İlk oturum sonrası başlatılan Van Gölünün korunmasına yönelik kampanya detaylı incelenerek katılan uzmanların katkıları ve kampanya danışmanlarının yönlendirilmesi ile örnek çalışma olarak incelendi. Kampanyaya buradan imza atarak destek olabilirsiniz. 

Eğitimin videosunun tamamını buradan izleyebilirsiniz. 

Katılımcılarımız, eğitimin ardından savunuculuk yaptıkları konuların bir parçası olan imza kampanyalarını da hızla açmaya başladılar. STK’lara yönelik hazırladığımız Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimimizin sonuncusu yaban hayat ve biyoçeşitlilik temasında 19 Kasım Cumartesi günü  saat:11.00’da gerçekleşecek. Buradan başvuru yapabilirsiniz. 

Written by
tozcelik
November 3, 2022 9:00 am