Blog

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi Başlıyor

Şimdi değişim zamanı! 

Doğal yaşamı yok eden sayısız projenin yanı sıra iklim krizi ile birlikte orman yangınlarının, sellerin arttığı son yıllarda bu alanda atılacak adımlar her geçen gün çok daha önemli hale geliyor. Çevre mücadelelerinde pek çok kazanım elde edilmeye devam ediyor ama sayısı her geçen gün artan sorunlar için şimdi daha güçlü ve kararlı adımlar atmalıyız. Bu anlamda, Change.org olarak yerel hareketler ile yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının mevcut kampanya ve savunuculuk kapasitelerini arttırmak için deneyimlerimizi paylaşmaya çağırıyoruz. 

Change.org Türkiye 20 milyonu aşkın kullanıcısıyla Türkiye’de değişim isteyenlerin en önemli dijital buluşma noktası. Change.org’da herkes kampanya başlatıyor, destekçilerini harekete geçiriyor ve karar vericilerle çözüm için beraber çalışıyor. Change.org Türkiye ekibi olarak 10 yıllık dijital kampanyacılık alanındaki deneyimlerimizi paylaşmak istiyoruz. Bu eğitimde “maden” özelindeki kampanyaları tüm yönleriyle ele alarak birlikte neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.

Bu eğitimde değineceğimiz konulardan bazıları şunlar: 

  • Etkili bir kampanya nasıl başlatılır?
  • Kampanya ve iletişim stratejisi nedir?
  • Karar vericilere nasıl ulaşabiliriz?
  • Başarılı maden kampanyalarının sırrı nedir?
  • Maden konusunda birlikte kampanyalar başlatılabilir mi?

Ne zaman? 

Çevre Mücadelesinde Dijital Kampanyacılık Eğitimi 21 Mayıs’ta maden kampanyaları özelinde gerçekleşecek. Tek oturumdan oluşacak ve 2 saat sürecek bu eğitimde maden kampanyalarında başarılı olmuş kampanyacıların katılımı ile deneyim paylaşımı yapılacak.  

21 Mayıs 2022, Cumartesi saat: 11:00-13.00 

11.00-11.20 Tanışma

11.20-12.00 Savunuculuk ve Kampanyacılık: Etkili Kampanyacılık İpuçları  

12.00-12.10 Mola

12.10-12.30 Deneyim Paylaşımı: Change.org’taki Maden Kampanyaları 

12.30-13.00 Soru-Cevap

Kimler Katılabilir? 

Yerel hareketler ile yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarından “madencilik” alanında kampanya başlatmak isteyen ve kampanyalarını güçlendirmek isteyen herkes katılabilir. Eğitime tek başına veya ekip olarak (en fazla 3 kişi)  başvurabilirsin. Böylece daha fazla sayıda ekibin ve kişinin eğitime katılmasını sağlayabiliriz.  

Birlikte keyifli bir eğitim geçirmek ve yaratmak istediğin değişim için güçlenmek istiyorsan, başvuru formumuz seni bekliyor! 

Nasıl Kayıt Olacağım?

17 Mayıs Salı 2022 18.00’a kadar başvuru formunu doldurarak kaydını yaptırabilirsin. 

Başvuru formu için tıklayın!

Written by
Change.org Türkiye Ekibi
April 28, 2022 12:12 pm